Λίγα λόγια για το thessaloniki360

Ο ιστοχώρος thessaloniki360.com σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απο την ομάδα του Little Planet Image Services ως διαδικτυακός οδηγός της πόλης, με αιχμή την φωτογραφική απόδοση όλων των μνημείων και αξιοθέατων της πόλης, μέσω της τεχνολογίας της πανοραμικής φωτογραφίας (360 virtual tours).

Σήμερα, αποτυπώνονται με τη μέθοδο αυτή πάνω από 700 σημεία της πόλης, ενώ το υλικό εμπλουτίζεται συνεχώς και η ακτίνα κάλυψης της περιοχής διευρύνεται έτσι ώστε σταδιακά να καλύψει και όλες τις εκτός ιστού πόλης τοποθεσίες οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας και οι οποίες προσεγγίζονται με βάση την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το υλικό εμπλουτίζεται και από κατά παραγγελίαν δημιουργία πανοραμικών εικόνων, ιδιωτικού συμφέροντος και σημασίας (εσωτερικά μπαρ και κέντρων διασκέδασης, εσωτερικά ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων κ.λπ.).

Ακόμη:

  • Το φωτογραφικό υλικό συμπληρώνεται με πρωτότυπα κείμενα σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) και σε αυξανόμενο βάθος, αλλά και με στατικές εικόνες και,σύντομα, με video.
  • Οι δυναμικοί χάρτες της πόλης, και στην εξέλιξη του ιστοχώρου, των γύρω περιοχών, γίνονται εργαλεία για τον χρήστη του ιστοχώρου.
  • Η πληροφορία για κάθε σημείο, αλλά και γενικότερα για την πόλη, τις υπηρεσίες της,τους οργανισμούς της και τις επιχειρήσεις της, εμπλουτίζεται διαρκώς.
  • Ένα βασικό στοιχείο για την λειτουργία του ιστοχώρου ως εμπορική πρόταση είναι η δυνατότητα άντλησης συγκεκριμένης πληροφορίας από τη βάση δεδομένων (customised configuration), με παροχή ιδιαίτερου URL, βάσει συμφωνίας με οποιαδήποτε επιχείρηση ή οργανισμό.

Το thessaloniki360 ως εμπορική πρόταση

Κοινό-στόχος του thessaloniki360 είναι:

  • Οι επιχειρήσεις της πόλης (ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, οργανισμοί κ.λπ.) οι οποίοι επιθυμούν να συμπεριληφθεί η επιχείρησή τους στον ιστοχώρο, με πανοραμική απεικόνιση (συνήθως εσωτερικά εγκαταστάσεων)
  • Οι επιχειρήσεις τουρισμού και εκδρομών, των οποίων τα προγράμματα που αφορούν στην πόλη μπορούν να εμφανίζονται στον ιστοχώρο με ιδιαίτερο URL.
  • Οι οργανωτές συνεδρίων
  • Οι οργανωτές εκδηλώσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Biennale κ.λπ.)
  • Άλλοι, κατά περίσταση

Οι συντελεστές...

Φωτογραφία: Γιάννης Ψαθάς

Προγραμματισμός: Γιώργος Ποντικάκης

Υπεύθυνη σύνταξης: Δάφνη Μουστακλίδου

Κείμενα:
Δήμητρα Τσάκου - Αλέξανδρος Φυτάς -
Δέσποινα Παπαδοπούλου

Μεταφράσεις: Amber Ioannidis - Στέφανος Αλμετίδης

Σύμβουλος Έκδοσης και επικοινωνίας: Αντώνης Βλαβογελάκης

Marketing: Άγγελος Μπάκας