•  

  Ευρετήριο διευθύνσεων

  Βρείτε τη διεύθυνση που αναζητάτε στο χάρτη. Σχεδιάστε εύκολα τις διαδρομές σας μέσα στην πόλη μεταξύ δύο ήπερισσοτέρων σημείων. Ακολουθήστε τη βέλτιστη διαδρομή με ξεχωριστές προτάσεις για πεζούς και οδηγούς, καθώς και εκτίμηση μέσου χρόνου.

 •  

  Πληροφοριακός χάρτης

  Πληροφοριακός χάρτης της Θεσσαλονίκης με χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες της πόλης αλλά και τους κατοίκους. Βρείτε εύκολα και γρήγορα διεθύνσεις, τηλέφωνα από δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες τέχνης και άλλα.

 •  

  Εικονική περιήγηση
  στη Θεσσαλονίκη

  Επισκευτείτε ψηφιακά την πόλη μας μέσω της τεχνολογίας των πανοραμικών εικόνων 360 μοιρών. Γνωρίστε την ιστορία,τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης μας και όχι μόνο. Στιγμές απο την καθημερινότητα , σημαντικά γεγονότα, αλλά και ένας πρωτοποριακός οδηγός διασκέδασης.

 •  

  Εικονική περιήγηση στη Χαλκιδική

  Ένας ζωντανός διαδικτυακός τόπος με πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών από τις καλύτερες παραλίες τις Χαλκιδικής. Απολαύστε μια μοναδική διαδραστική βόλτα γεμάτη θάλασσες, αμμουδιές και μυστικά μονοπάτια μέσα στη ξενοιασιά του γαλαζοπράσινου φόντου του παραδείσου που λέγεται Χαλκιδική.

 •  

  Επικοινωνία

  Θα σας ενδιέφερε να προβάλετε την επιχείρησή σας στην ιστοσελίδα μας; Θα θέλατε να μας πείτε απλά ένα γεια; Έχετε κάποια απορία σχόλιο η παρατήρηση σχετικά με την ιστοσελίδα μας; Στείλτε μας ένα email!

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και του ιστορικού της κέντρου, στην πλατεία Ιπποδρομίου. Είναι γνωστό και ως Μέγαρο Μπίλλη, καθότι υπήρξε δωρεά του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη. Ως φορέας ιδρύθηκε το 1983 και αποτέλεσε υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπαγόμενος στη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, ενώ στο σημερινό κτίριο μεταφέρθηκε το 1995. Πρόκειται για ένα ερευνητικό ίδρυμα που έχει στόχο την συστηματική συλλογή, ταξινόμηση και διατήρηση όλων των πηγών που αναφέρονται στην ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Πανοραμική άποψη Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα...

κέντρο, μπίλλης, βιβλιοθήκη, μέγαρο, δήμος, πολιτισμός, συλλογές, αρχεία,

Πλατεία Τσιρογιάννη

Η πλατεία Τσιρογιάννη βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οδού Παύλου Μελά κατηφορίζοντας προς τη θάλασσα, δυτικά του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Είναι μία μικρή πλατεία με ένα μικρό πάρκο και δέντρα μεταξύ αυτών και έναν αιωνόβιο πλάτανο. Στην πλατεία βρίσκονται ο ανδριάντας του Παύλου Μελά και το μνημείο του Ιωάννη Παπάφη.
Η πλατεία αυτή αποτέλεσε γνωστό ιστορικό στέκι (περιοχή Ντορέ ) συνάντησης των πιό ανύσηχων πνευμάτων της πόλης μετά την μεταπολίτευση και κυρίως την δεκαετία του 80. Μετά την σταδιακη της ύφεση, ακολούθησε η ανάπλαση της περιοχής και χάρη στις προσπάθειες των γύρω καταστηματαρχών , αποτελεί εδω και μία δεκαετία, κέντρο ποιοτικής διασκέδασης για τουρίστες και μη.

Πλατεία Τσιρογιάννη - Πανόραμα 360 μοιρών - Εικονική περιήγηση

Πλατεία Τσιρογιάννη

Διαβάστε περισσότερα...

πλατεία, κέντρο, λευκός πύργος, κθβε, μελάς, παπάφης,

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης -βορειοανατολικά της Αρχαίας Αγοράς- επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Είναι κτισμένος σε σχήμα πεντάκλιτης βασιλικής, ελληνιστικού τύπου με νάρθηκα, εγκάρσιο κλίτος, (λειτουργεί ως μουσειακός χώρος), με κρύπτη κάτω από το ιερό και προσαρτημένο στη νοτιοανατολική γωνία του το παρεκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου.

Πανοραμική άποψη εσωτερικού Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Θεσσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Αρχικά ήταν ένας μικρός ναός («οικίσκος»), τον οποίο κτίσανε οι χριστιανοί της Θεσσαλονίκης πάνω στα ερείπια ρωμαϊκού λουτρού, για να τιμήσουν τον συμπολίτη τους μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, όταν το 324 μ.Χ., ο Μέγας Κωνσταντίνος όρισε το χριστιανισμό σαν επίσημη θρησκεία του κράτους.

Διαβάστε περισσότερα...

μητρόπολη, άγιος, ναός, δημήτριος, βυζάντιο, πολιούχος, ιερός,

MySpace Facebook
Social Media News

Ανακαλύψτε τα νέα της πόλης μας μέσα από τις σελίδες μας στο MySpace και το Facebook.

BANNERS
 • mac_online-thessaloniki

Powered by Expression Engine | EE setup by porcupine colors